Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Emmen viert vijfjarig bestaan met 34 olifantenbeelden

26-09-2021, 12.53 uurBeeld: Bob Van Dyck

Het vijfjarig bestaan van Wildlands Adventure Zoo Emmen wordt deze maand gevierd met een openluchtentoonstelling van grote olifantenbeelden. In het Drentse dierenpark en het stadscentrum van Emmen zijn 34 beschilderde beelden van olifanten neergezet. Die blijven staan tot en met zondag 24 oktober.

Het initiatief wordt Wildlands Emmen Parade genoemd. Volgens Wildlands zijn de bonte beelden niet alleen leuk om naar te kijken; ze vragen ook aandacht voor de bedreigde Aziatische olifant. Het project werd gefinancierd door het natuur- en educatiefonds van het park.

De vijfde verjaardag van Wildlands vond eigenlijk al in maart plaats. Toen was de dierentuin echter gesloten voor publiek vanwege de coronamaatregelen. Daarom werd het feest verplaatst naar zaterdag 25 en zondag 26 september.

Winkel
Er zijn dit weekend extra activiteiten en het park blijft een uurtje langer geopend dan gewoonlijk, tot 19.00 uur. Verder is in Emmen een tijdelijke Wildlands-winkel geopend, waar souvenirs als kleine olifantenbeeldjes en wandelroutes verkocht worden.Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be