Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Gewaagde grappen op Instagram-account van halloweenfestival Europa-Park

19-09-2021, 19.34 uur

Europa-Park zoekt op social media de grenzen op. Op het Instagram-account van halloweenfestival Traumatica, dat binnenkort van start gaat, zijn enkele gewaagde opmerkingen te vinden. Het Duitse attractiepark probeert potentiële bezoekers enthousiast te maken met behulp van een reeks platvloerse grappen.

"Waarschijnlijk zal overal op het terrein een mondkapjesplicht gelden", zo begint één van de ludieke berichten. "Waarschijnlijk een goede zaak, als je naar jullie gezichten kijkt." In een ander bericht gaat Europa-Park nog een stapje verder, met een subtiele seksuele toespeling. "Vroeg komen maakt bij ons niet uit", valt er te lezen.

Daarna volgt de uitleg: de eerste Traumatica-dagen zijn vaak rustiger dan de data rond Halloween. Verder geeft men als tip dat vrijdagen regelmatig minder druk zijn dan zaterdagen en zondagen. "We vinden het zwaar klote dat jullie allemaal een baan hebben", luidt de begeleidende tekst.

Watjes
Ook legt men uit waarom er dit jaar geen ijsshow te zien is. "We konden geen choreografie bedenken jullie kunnen toch niet dansen." Tot slot kondigt Europa-Park aan dat familieachtbaan Pegasus opengaat tijdens het horror-evenement. "Voor de watjes onder jullie."

Het pretpark realiseert zich dat de stijl van communiceren afwijkt van hoe Europa-Park zich normaal gesproken profileert. In een aanvullende verklaring valt te lezen: "We hopen echt dat niemand beledigd zal zijn. We kijken er natuurlijk naar uit om jullie allemaal te mogen verwelkomen."

Meer Europa-Park
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be