Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wörgler Wasserwelt

's Werelds eerste dubbele loopingglijbaan permanent dicht

01-09-2021, 07.58 uur

Een zwembad in de Oostenrijkse deelstaat Tirol sluit definitief de deuren. Wörgler Wasserwelt, beter bekend als Wave, huisvestte 's werelds eerste dubbele loopingglijbaan. Gisteren was het complex voor de allerlaatste keer geopend.

De gemeenteraad van Wörgl heeft afgelopen voorjaar besloten dat er na achttien jaar een einde komt aan de regionale trekpleister. Het zou te duur zijn om het bad te renoveren. Daarom trekt men de stekker eruit.

"We willen jullie bedanken voor de mooie tijd en de vele hoogtepunten, waar we met plezier op terugkijken", valt te lezen op de website van het zwembad. Alle resterende onderdelen, waaronder decoraties, kluisjes, ligbedden, hangmatten en douches, worden online geveild.

Aquarena
Wörgler Wasserwelt opende in 2010 de opzienbarende glijbaan L2 van fabrikant Aquarena, de eerste waterglijbaan ter wereld met twee loopings. De spectaculaire waterattractie, met een hoogte van 25 meter, maakte gebruik van een valluik. Badgasten haalden een topsnelheid van 65 kilometer per uur.Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be