Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Plopsaland wanhopig op zoek naar personeel: iedereen mag binnenlopen zonder afspraak

25-08-2021, 18.25 uur

Plopsaland probeert de drempel voor nieuwe medewerkers te verlagen. Wie interesse heeft in een baan bij het attractiepark, hoeft geen sollicitatieformulier in te vullen en te wachten op antwoord. Op doordeweekse dagen kan iedereen zich zonder afspraak melden op kantoor.

Op die manier hoopt men een enorm personeelstekort op te kunnen lossen. Plopsaland De Panne komt momenteel zo'n honderd werknemers tekort. Verschillende eetgelegenheden moeten daarom vaak gesloten blijven, zelfs op drukke dagen.

Potentiële nieuwe medewerkers kunnen zich doordeweeks tussen 10.00 en 16.00 uur melden bij de kantoren naast de hoofdentree van Plopsaland. Dan vindt er direct een kennismakingsgesprek plaats. "Het werkt goed", meldt een woordvoerder aan Looopings.

Niet aantrekkelijk
Volgens Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof wordt het personeelstekort deels veroorzaakt doordat de overheid nauwelijks controleert op zwartwerk. Jongeren zouden daardoor op andere plekken meer kunnen verdienen. Er is echter ook kritiek op de arbeidsvoorwaarden van Plopsa, die niet aantrekkelijk zouden zijn.

Van den Kerkhof wil het probleem in 2022 oplossen met behulp van medewerkers uit het buitenland. "Als we volgend jaar niet meer mensen gemotiveerd krijgen om hier te werken en de schaarste op de arbeidsmarkt zo groot blijft, dan zullen we volgend jaar vijftig à zestig mensen uit het buitenland in De Panne laten verblijven om alles 100 procent te kunnen openen", vertelt hij aan VRT NWS.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be