Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermis in Groningen kan niet doorgaan vanwege te zwakke parkeergarage

26-08-2021, 11.05 uurBeeld: Evenementen en Parken

Er komt deze zomer geen kermis in Groningen. Dit keer gooit niet het coronavirus roet in het eten, maar een parkeergarage. Het dak van de garage is niet sterk genoeg om zware kermisattracties op te zetten, zo ontdekte de organisatie op het laatste moment.

Het was de bedoeling om in het weekend van 28 augustus verschillende attracties te huisvesten op Ossenmarkt. Normaal vindt de kermis plaats op de Grote Markt, maar dat bleek vanwege de coronamaatregelen sowieso geen optie.

Daarom werd uitgeweken naar de alternatieve locatie, waar de attracties op het dak van de parkeergarage zouden staan. De organisatie noemde die plek eerder deze maand nog "geschikt om de kermis te laten plaatsvinden en daarbij te voldoen aan de coronaregels".

Botsauto's
Bij nader inzien kan het dak van de garage geen zware kermisattracties dragen. "De botsauto's konden nog wel, maar bij andere attracties zouden er dusdanige krachten loskomen, dat kon gewoon niet", vertelt een woordvoerder aan RTV Noord.

Men heeft besloten om de vergunningsaanvraag stop te zetten en te focussen op de editie van volgend jaar.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be