Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Bootje wildwaterbaan slaat om op Spaanse kermis: drie gewonden

21-08-2021, 15.08 uurBeeld: R&M Ferias

Op een kermis in de Spaanse stad Cuenca zijn vorige week zaterdag drie mensen gewond geraakt. Een echtpaar van middelbare leeftijd zat in de wildwaterbaan Rapidos toen hun bootje door onbekende reden omsloeg. Daarbij werd ook een medewerker geraakt.

De drie slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw brak haar arm en moest enige tijd blijven ter observatie. Haar man klaagde over nekklachten, maar mocht na controle door een dokter vertrekken. Het is niet duidelijk hoe de medewerker eraan toe is. Hij raakte gewond aan zijn arm.

De attractie werd na het ongeluk gesloten voor een technisch onderzoek. Daarbij kwamen geen mankementen aan het licht, weten regionale media. De wildwaterbaan mocht maandag weer gaan draaien.

Band lek
In 2018 raakte ook al een vrouw gewond bij een ongeluk met Rapidos. Destijds kieperde een bootje om toen hij tijdens het takelen plotseling weer omlaag gleed. Achteraf bleek de rubberen band lek te zijn.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be