Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Video: reuzenrad omgewaaid op Spaanse kermis

16-08-2021, 08.33 uurBeeld: @IvanGandia10, @AJRaven2

Op een kermis in Spanje is een volledig reuzenrad omgewaaid tijdens een zware storm. Inwoners van de gemeente Gandia, gelegen in de provincie Valencia, zagen de metershoge attractie omver geblazen worden door windvlagen.

Een video toont hoe het rad tegen de grond smakt. De staalconstructie en de gondels raakten zwaar beschadigd bij de klap, blijkt uit foto's die na afloop zijn gemaakt. De storm, met windsnelheden van 80 kilometer per uur, vond zondagavond rond 18.30 uur plaats.

Het kermisterrein met de naam Gandilàndia was op dat moment gesloten. De attracties hadden eigenlijk om 19.00 uur weer open moeten gaan. Volgens regionale media vielen er twee lichtgewonden. Men is nog bezig om de materiële schade te inventariseren.



Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be