Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nassfeld

21 meter hoge reuzenschommel geopend in Oostenrijks natuurgebied

14-08-2021, 11.54 uur

Bezoekers van het Oostenrijkse natuurgebied Nassfeld kunnen sinds kort een ritje maken in een gigantische schommel. Bovenop een berg in de zuidelijke deelstaat Karinthië opende de 21 meter hoge SkySwing.

Volgens de initiatiefnemers gaat het om de grootste vaste schommel in Zuid-Oostenrijk. De attractie bestaat uit twee rijen van vier zitplaatsen. Passagiers zitten vast met schouderbeugels. Ze kunnen kiezen uit verschillende ritprogramma's, variërend van van rustig schommelen tot een extreme variant met een looping.

De topsnelheid bedraagt zo'n 60 kilometer per uur. Losse tickets voor de 'alpenschommel' kosten 10 euro. Er geldt een minimale lengte van 1.40 meter.

Kabelbaan
De SkySwing is onder meer bereikbaar met een kabelbaan. Nassfeld bestaat verder uit onder andere een rodelbaan, wandel- en mountainbikegebieden en speelplaatsen. 's Winters kan er geskied worden.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be