Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling waarschuwt bezoekers voor meikevers op toilet

29-05-2021, 09.11 uurBeeld: @jeroen_twee

Een toiletruimte in de Efteling wordt bevolkt door meikevers. Wie gebruikmaakt van de toiletten op de Speelweide, kan met de insecten geconfronteerd worden. Die mededeling valt te lezen op een papier dat bij de ingang van de toiletten is geplakt.

De kevers doen mensen geen kwaad, benadrukt de Efteling. "Mogelijk treft u hier onschuldige meikevers aan", luidt de boodschap. "Excuses voor het ongemak."

Bezoekers die liever geen gezelschap krijgen van meikevers tijdens het toiletteren, worden doorverwezen naar andere wc's. "U kunt altijd terecht bij onze toiletten in het Carrouselpaleis."

Tijdelijk
Het toiletblok op de Speelweide bevindt zich aan de rand van een groot grasveld. Het gaat om tijdelijke evenemententoiletten die werden neergezet vanwege de coronacrisis.

Meikevers spelen ook een belangrijke rol bij de vorig jaar geopende Efteling-achtbaan Max & Moritz. De twee kwajongens uit het verhaal plagen hun oom door zijn bed vol te stoppen met meikevers. Die vertelling vormde de basis van een interactieve Max & Moritz-app.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be