Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling-attractie Polka Marina vervangen door plein

19-05-2021, 14.56 uur

De Efteling-attractie Polka Marina is tijdens de coronasluiting met de grond gelijk gemaakt. Toen het attractiepark halverwege december noodgedwongen sloot, stond de bootjesmolen uit 1984 er nog. De afgelopen maanden werd de familieattractie volledig verwijderd. Er kwam bestrating voor in de plaats.

Op die manier ontstond meer ruimte voor zitgelegenheden bij het naastgelegen horecacomplex Station de Oost. De Efteling heeft voorlopig geen andere plannen met de locatie. Alleen de plantenbakken naast Polka Marina zijn intact gebleven.

Ter vervanging van de klassieke familieattractie gaat binnenkort het speelgebied Nest open, geschikt voor kinderen met een beperking. Nest ligt schuin tegenover de voormalige plek van Polka Marina, tussen de Game Gallery en De Vliegende Hollander. De opening vindt plaats op 31 mei.

Walvis
Polka Marina bestond uit een molen met 23 schuitjes die rondjes draaiden rondom een grote walvis. De attractie sloot op 30 november vorig jaar. Volgens het park was de koggenmolen technisch afgeschreven.

Wat er met de opvallende walvis gaat gebeuren, heeft de Efteling nog niet bekendgemaakt. Voorlopig staat het gevaarte op een terrein achter de schermen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be