Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling opent nieuw speelbos Nest op 31 mei: bekijk de eerste foto's

17-05-2021, 12.33 uur

De nieuwe Efteling-attractie Nest wordt officieel geopend op maandag 31 mei om 10.30 uur. Op die dag bestaat het Kaatsheuvelse attractiepark precies 69 jaar. Het speelbos, gelegen naast De Vliegende Hollander, is inmiddels bijna af.

"Afgelopen week werden de laatste speeltoestellen geplaatst", laat de Efteling weten. Nieuwe foto's laten zien hoe het speelgebied erbij ligt. Bij het ontwerpen ervan is bewust rekening gehouden met kinderen met een beperking.

De belangrijkste blikvangers van Nest zijn een drakentoren met twee glijbanen - waarvan één geschikt voor kinderen in een rolstoel - en een groot schip. In het hart van het gebied ligt een waterbed vormgegeven als een kompas.

Sprookjesboek
Op 31 mei verschijnt ook het nieuwe sprookjesboek De Redders van Ruigrijk, geschreven door de vorig jaar overleden presentator, schrijver en theatermaker Marc de Hond. Hij adviseerde de Efteling bij de ontwikkeling van Nest.

Abonnementhouders van de Efteling mogen Nest al op woensdag 26, vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 mei komen ontdekken. Zij hoeven daarvoor geen extra reservering te plaatsen: iedereen krijgt de gehele dag toegang op vertoon van een abonnementspas.

Droomvlucht
De Efteling is al maanden dicht vanwege het coronavirus. Vanaf woensdag 19 mei zijn bezoekers weer welkom. Binnenattracties als Droomvlucht, Villa Volta, Symbolica, Carnaval Festival en Vogel Rok mogen voorlopig niet open.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be