Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Video: Walibi Holland wijst Luuk (11) aan als achtbaantester

02-04-2021, 20.56 uur

De vacature voor achtbaantester bij Walibi Holland is ingevuld. Het pretpark zei eerder deze week op zoek te zijn naar iemand die alle rollercoasters kan inspecteren tijdens de coronasluiting. Een 1 aprilgrap, maar uiteindelijk is er wél iemand aangewezen om daadwerkelijk achtbanen uit te proberen.

De sollicitatie van de 11-jarige Luuk stak met kop en schouders boven alle andere aanmeldingen uit, vertelt een woordvoerster. Hij kwam zelfs met een volledig cv waarin hij zijn eerdere achtbaanervaring opsomde. Walibi besloot hem donderdag te verrassen.

Samen met zijn ouders en zusje had hij het attractiepark een middag lang voor zichzelf. Een YouTube-video laat zien hoe de knul de achtbanen Drako, Untamed, Lost Gravity en Goliath meermaals achter elkaar berijdt.

Seizoensstart
Op de vacature reageerden uiteindelijk zo'n 1300 mensen. Wanneer de Walibi-achtbanen weer opengaan voor de rest van Nederland, is nog niet duidelijk. De geplande seizoensstart op 2 april moest voor onbepaalde tijd uitgesteld worden vanwege de coronamaatregelen.Meer Walibi Holland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be