Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Belgische pretparken en dierentuinen blijven dicht in de kerstvakantie

28-11-2020, 17.08 uur | Reacties

De pretparken en dierentuinen in België moeten de volledige kerstvakantie missen. Tot nu toe werd gedacht dat attractie- en dierenparken op maandag 14 december weer open zouden kunnen. Dat gaat niet door.

Hoewel de Belgische coronamaatregelen stapsgewijs versoepeld worden, is er voorlopig nog geen goed nieuws voor de parken. Zij zullen vermoedelijk tot eind januari geduld moeten hebben. Halverwege januari volgt een evaluatie om te zien of er versoepelingen mogelijk zijn.

Dat is met name relevant voor Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Boudewijn Seapark, Pairi Daiza, ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael. Belgische parken als Bobbejaanland, Walibi Belgium en Plopsa Coo zijn 's winters sowieso gesloten. Pretpark Bellewaerde had een geplande winteropenstelling eerder al geannuleerd.

Te duur
Musea mogen op dinsdag 1 december weer open. Viroloog Marc Van Ranst verdedigde die beslissing als volgt op tv-zender VTM: "Wat is een museum? Een winkel waar alles te duur is, waar je niks mag meenemen. Dus dat zal wel lukken."

Verder krijgen reguliere zwembaden toestemming om weer bezoekers te ontvangen. Dat geldt echter niet voor waterparadijzen zoals Plopsaqua bij Plopsaland De Panne, Aqualibi bij Walibi Belgium en Bellewaerde Aquapark bij Bellewaerde.

Meer nieuws
Reacties