Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris gaat dit jaar niet meer open: kerstseizoen geschrapt

24-11-2020, 23.59 uurBeeld: Nick Jespers

Het geplande kerstseizoen van Disneyland Paris gaat niet door. De Disney-parken, die sinds eind oktober gesloten zijn, hadden in de kerstvakantie tijdelijk open moeten gaan. Pretparken in Frankrijk mogen in december echter nog geen bezoekers ontvangen.

Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron vanavond bekendgemaakt tijdens een tv-toespraak over de coronamaatregelen. De beslissing betekent dat Disneyland Paris in totaal minimaal 106 dagen dicht zal zijn. Eerder werd al bekend dat Disney sowieso niet van plan is om in januari 2021 open te gaan. Op zijn vroegst gaan de poorten weer open op zaterdag 13 februari.

Eerder dit jaar waren de Disney-parken al 123 dagen dicht omwille van corona, van 14 maart tot 15 juli. Dat was de langste sluiting uit de 28-jarige geschiedenis van het resort. Disneyland Paris ging slechts twee keer eerder dicht: in 1999 vanwege een orkaan en in 2015 vanwege terroristische aanslagen in Parijs.

Cars
Het schrappen van het kerstseizoen betekent de zoveelste klap voor Disneyland Paris en de vele duizenden personeelsleden, die nu opnieuw maandenlang zonder werk zitten. Bouwwerkzaamheden in het Walt Disney Studios Park gaan vooralsnog door. Daar wordt gewerkt aan een Marvel-themagebied en een Cars-attractie.

Door het besluit van de Franse overheid kan Noël Gaulois, het kerstseizoen van Parc Astérix, ook niet doorgaan. Dat had plaats moeten vinden van 19 december tot en met 3 januari. Franse bioscopen, theaters en musea mogen wel weer open, vanaf 15 december.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be