Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Winterse lekkernijen in de Efteling: kaneelbroodjes, karamelpopcorn en glüh-appelsap

24-11-2020, 15.02 uur

Een bezoek aan de Winter Efteling is niet compleet zonder winterse hapjes en drankjes. Het horeca-aanbod in het attractiepark staat voor een groot deel in het teken van het seizoen. Bezoekers kunnen op verschillende plekken terecht voor speciale lekkernijen als kaneelbroodjes en karamelpopcorn.

Een warm kaneelbroodje kost 2,85 euro. Voor karamelpopcorn betalen bezoekers 2,50 euro. Gevuld speculaas is zowel warm als koud verkrijgbaar, voor 2,50 euro. Bij verschillende restaurants worden voor 1,95 euro Mikkemannen geserveerd: zoete, warme broodjes met roomboter en suiker. Aan het brooddeeg zijn speculaaskruiden, kaneel en basterdsuiker toegevoegd.

Glühwein met citroen, appel en steranijs gaat voor 3,75 euro over de toonbank. Er is ook glüh-appelsap, voor dezelfde prijs. Daarnaast biedt de Efteling koffiespecialiteiten aan in de varianten gingerbread, stroopwafel en red velvet, voor 4,95 euro. Verder ontbreken stroopwafels (1,80 euro) en warme erwtensoep (3,60 euro) niet.

Kampvuren
De winterse tussendoortjes worden onder andere verkocht bij kraampjes rond de kampvuren in het park. Ook nieuw is een Broodje Unox met chili cheese. Vanwege de landelijke coronamaatregelen zijn bedieningsrestaurants gesloten. De Efteling tuigde wel een tijdelijke supermarkt op.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be