Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
ZOO Antwerpen

Belgische dierentuinen annuleren lichtfestivals

21-11-2020, 15.40 uur

Grote lichtfestivals in twee Belgische dierentuinen gaan niet door. ZOO Antwerpen heeft besloten om een lichtfestival rond Alice in Wonderland te schrappen. Hetzelfde geldt voor Dinolights in zusterpark ZOO Planckendael. De evenementen zouden plaatsvinden van eind november tot en met half januari.

In de regio zijn alle evenementen de komende maanden echter verboden. "Tot onze grote spijt zijn we verplicht om het Alice in Wonderland Lichtfestival te annuleren omwille van de coronamaatregelen", laat ZOO Antwerpen weten.

"De politieverordening van 9 november die van kracht is in de provincie Antwerpen verbiedt kerstmarkten, winterdorpen en evenementen tot en met 31 januari 2021. Daaronder valt jammer genoeg ook het lichtfestival." Reeds gekochte entreebewijzen worden terugbetaald.

Opgebouwd
Het zou voor het eerst zijn dat ZOO Planckendael een lichtfestival zou aanbieden. Een deel van de lichtsculpturen was al opgebouwd. In ZOO Antwerpen is het lichtfestival, dat bij het grote publiek bekendstaat als China Light, al jaren vaste prik.

Vorige maand vertelde een woordvoerster van de Antwerpse dierentuin nog dat het festival helemaal coronaproof zou worden. "Het gaat ten slotte gewoon om wandelingen door de tuin", zei ze. "Iedereen stapt in dezelfde richting, het aantal bezoekers is beperkt en er zijn tijdsloten waar de mensen zich aan moeten houden. Alles vindt plaats in openlucht en kan volgens ons veilig."

Gesloten
Alle dierentuinen en pretparken in België zijn momenteel gesloten omwille van het coronavirus. Wanneer de parken weer open mogen, is nog niet duidelijk.

Meer ZOO Antwerpen
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be