Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Zelf kiezen: achtbaantrein met normale én draaiende stoelen

20-11-2020, 15.35 uur

De bekende Duitse attractiebouwer Mack Rides heeft een nieuw soort achtbaantrein ontwikkeld. Die bestaat uit een combinatie van normale zitplaatsen en een draaiend karretje. Afgelopen zomer werd het concept al in het geheim getest bij lanceerachtbaan Blue Fire in Europa-Park, blijkt uit een video.

Bezoekers kunnen dan kiezen waar ze plaatsnemen. Het idee is niet helemaal nieuw. Er werd in 2015 ook al mee geëxperimenteerd.

Nu is de zogeheten 'hybridtrain' ook daadwerkelijk op de markt gebracht. Het eerste exemplaar werd al verkocht aan het Australische attractiepark Dreamworld. De trein wordt daar gebruikt bij een lanceerachtbaan die volgend jaar opengaat.

Magneten
"Deze optie kan worden toegepast op veel van onze treinen die over de hele wereld gebruikt worden en in de toekomst nog geïntroduceerd zullen worden", laat Mack Rides weten. De draaisnelheid wordt bepaald door magneten in het karretje. "Zo blijft de rit spannend maar toch aangenaam. Elke rit zal anders zijn, afhankelijk van de gewichtsverdeling."

Mack Rides produceert tegenwoordig ook lanceerachtbanen met treinen die volledig bestaan uit draaiende karretjes. Dat attractietype - de xtreme spinning coaster - opent volgend jaar in Plopsaland De Panne.Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be