Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Rechtszaak over kart-ongeluk Walibi Holland begint in januari 2021

27-11-2020, 16.57 uurBeeld: @filmmakerivan

Walibi Holland wordt definitief strafrechtelijk vervolgd voor een gruwelijk ongeluk op de kartbaan in het pretpark. De rechtszaak begint over twee maanden. In mei 2018 raakte een 13-jarig meisje zwaargewond toen haar haren vast kwamen te zitten in een kart. Bij een botsing werd haar huid van haar schedel getrokken, zo verklaarden ooggetuigen later.

Vorig jaar werd al bekend dat het Openbaar Ministerie van plan was om Walibi te dagvaarden vanwege het incident. Het attractiepark zou nalatig zijn geweest, bijvoorbeeld door het dragen van een helm niet verplicht te stellen.

"De exploitant wordt verweten dat niet alles is gedaan om te voorkomen dat het ongeval met letsel kon gebeuren", vertelde een woordvoerster van het Functioneel Parket destijds. Na een uitgebreid strafrechtelijk onderzoek, in samenspraak met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, vroeg Walibi om aanvullend onderzoek. Ook dat is nu afgerond.

Heropenen
De rechtszaak tegen Walibi begint op woensdag 27 januari, meldt een voorlichtster van het Functioneel Parket aan Looopings. Een woordvoerster van Walibi Holland wil niet inhoudelijk op de zaak ingaan. Walibi-directrice Mascha van Till heeft altijd gezegd dat ze de attractie wil heropenen als blijkt dat de veiligheid gegarandeerd kan worden.

De karts in Walibi waren afkomstig van de Duitse fabrikant RiMO. Sinds het voorval is de kartbaan met de naam Kart Fight gesloten. Hoe het nu met het slachtoffer gaat, is niet duidelijk. Familieleden van het meisje hebben tot nu toe nooit van zich laten horen in de media.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be