Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Pretparken en dierentuinen mogen toch weer eten en drinken aanbieden

19-11-2020, 08.55 uur | Reacties

De pretparken en dierentuinen in Nederland gaan vandaag weer open mét horecalocaties. Vóór de veertien dagen durende coronasluiting gold nog een landelijk verbod op afhaalhoreca in attractie- en dierenparken. Dat beleid was vorige maand vastgesteld door het Veiligheidsberaad, met de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's.

Nu is besloten dat voor pretparken en dierentuinen tóch een uitzonderingspositie geldt. "Afhalen in dierenparken en pretparken is wel mogelijk", valt te lezen op de website van de Rijksoverheid. Bezoekers kunnen vanaf vandaag dus gewoon hapjes en dranken kopen en die elders in de parken nuttigen. Bedieningsrestaurants blijven wel dicht.


ZIE OOK: Nederlandse pretparken en dierentuinen gaan weer open

Terrassen zijn officieel verboden, maar veel parken bieden die toch aan. Als ze ver genoeg van de horecalocaties liggen, wordt juridisch gezien gesproken over 'vrije zitgelegenheid' in plaats van over een terras.

Noodverordening
Sommige parken, waaronder de Efteling, Duinrell, Toverland, Ouwehands Dierenpark en Safaripark Beekse Bergen, hebben zich nooit aan het horecaverbod hoeven houden. Hun veiligheidsregio paste de noodverordening niet aan, waardoor zij afhaalplekken vóór de coronasluiting gewoon open konden houden.

De Efteling had voor de zekerheid al wel een alternatief voorbereid. Daar opent vrijdag een tijdelijke supermarkt in samenwerking met supermarktketen Spar. Er zal voorverpakt eten en drinken verkocht worden, als aanvulling op de bestaande eetgelegenheden.

ZIE OOK: Veiligheidsberaad: Nederlandse pretparken mogen geen eten en drinken meer verkopen

Reacties