Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling is blij met Warme Winter Weide: 'Trots op wat er is neergezet'

26-11-2020, 18.34 uur

De Efteling krijgt positieve reacties op de Warme Winter Weide, de grote nieuwigheid van de Winter Efteling 2020-2021. Dat meldt een woordvoerder aan Looopings. Vanwege de coronamaatregelen moest de grote tent op de Speelweide dit jaar plaatsmaken voor een veldje met onder meer kampvuren, besneeuwde kerstbomen en kraampjes met eten, drinken en souvenirs.

Het winterseizoen van de Efteling begon een week geleden. Hoewel de Warme Winter Weide uit noodzaak is geboren - het oude IJspaleis was niet coronaproof - reageert het publiek enthousiast op de verandering.

"Onze gasten zijn bijzonder positief", laat een voorlichter weten. "Uit onderzoek blijkt dat men erg te spreken is over met name over de sfeer en aankleding van de weide. We zijn trots op wat we hebben neergezet."

Podium
Voor de Warme Winter Weide heeft de Efteling enkele bestaande elementen samengevoegd. Op de ovaalvormige weide staat in het midden een podium met aan weerszijden twee grote kampvuren. Het veldje wordt omzoomd door overdekte terrassen, dennenbomen en houten hutjes met winterse lekkernijen, waaronder kaneelbroodjes en Broodjes Unox.

Er wordt gewerkt met een vaste looproute en een aparte in- en uitgang. Aan de rand van het veld is ruimte gemaakt voor toiletwagens. Bij grote drukte kan de Warme Winter Weide tijdelijk afgesloten worden, om ervoor te zorgen dat anderhalve meter afstand houden mogelijk blijft.

Kerstdorpje
Bij één van de kraampjes worden Efteling-miniaturen verkocht. Er is ook een Efteling-kerstdorpje opgebouwd. Verder bestaat het assortiment uit onder meer sloffen, truien, prinsessenjurkjes en Carnaval Festival-kerstballen.

Sneeuwprinses Jelka en Vuurprins Kendrik treden doordeweeks op, in het weekend is gospelkoor De Lichtpuntjes van de partij. Daarnaast zijn er twee fotopunten, waaronder een arrenslee waar Roodkapje, Pardoes of Pardijn verschijnen. Wie een afgedrukte foto mee naar huis wil nemen, kan een beroep doen op een professionele Efteling-fotograaf. In een hutje ernaast werd een fotostudio met een green screen ingericht.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be