Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling opent Spar-supermarkt: dit is er verkrijgbaar

20-11-2020, 14.33 uurBeeld: @cindy_ve, @LvTurnhout

Boodschappen doen tijdens een dagje Efteling? Bezoekers van de Efteling kunnen vanaf vandaag terecht in een heuse supermarkt. In samenwerking met supermarktketen Spar werd in het Carrousel Theater een tijdelijke supermarkt gebouwd: het Warenhuis.

Het assortiment bestaat onder andere uit verschillende soorten frisdrank, chips, nootjes, koeken, toastjes, wafels, snoep en chocolade. Verder worden er voorverpakte sandwiches, broodjes en wraps verkocht, net als maaltijdsalades, smoothies, drinkyoghurt, fruit en ijskoffie van Starbucks.

Er zijn ook bakjes met onder meer worst, kaas en olijven verkrijgbaar. Naast eten en drinken biedt de supermark bijvoorbeeld wc-papier, zakdoekjes, wegwerpbestek, babydoekjes, kartonnen bordjes, bekertjes, lippenbalsem, handgel, inlegkruisjes, maandverband en tampons aan.

Onzekerheid
Het concept werd ontwikkeld vanwege alle onzekerheid rondom horeca in pretparken. De afgelopen weken was het onduidelijk of afhaallocaties open zouden mogen. Daarop besloot de Efteling naar Spar te stappen om een alternatief op poten te zetten.

Jacco Heijkoop, hoofd voedselservice bij Spar, is blij met de samenwerking. "Als het mooiste park van Europa, gelegen op acht minuten rijden van het Spar-distributiecentrum, om een gunst vraagt, staat Spar zeker klaar", schrijft hij trots op LinkedIn. "'Help lokaal' klinkt Spar Holding al 88 jaar niet vreemd in de oren."

Kerstvakantie
De supermarkt blijft in ieder geval open tot en met de kerstvakantie. In het Warenhuis is het gebruik van een winkelmandje verplicht. Er mogen maximaal 25 bezoekers tegelijk naar binnen. Betalen kan met pin of contactloos. Het Carrousel Theater is te vinden in het Carrouselpaleis, naast de Stoomcarrousel en miniatuurwereld Diorama.

De Efteling heeft inmiddels toestemming gekregen om andere horecalocaties ook open te houden. Waarom is de supermarkt dan nog nodig? Was er al een contract gesloten met Spar? "Het is een extra service voor onze gasten, als een aanvulling op de afhaalhoreca", reageert een woordvoerder. "Dat heeft niks met contracten te maken."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be