Disneyland Paris

Disneyland Paris maakt plannen voor renovatie sprookjeskasteel

18-11-2020, 23.45 uur | ReactiesFoto: @DLPReport

Het iconische kasteel van Doornroosje in Disneyland Paris ondergaat binnenkort een grondige opknapbeurt. Dat vertelt artdirector Tracy Eck in een interview. Er worden volgens haar plannen gemaakt om het beroemde roze sprookjeskasteel binnen afzienbare tijd te renoveren.

Dat is hard nodig, want sommige onderdelen van het bouwwerk zijn al geruime tijd aan het afbrokkelen. Verf bladdert af, dakpannen laten los en op veel daken zit vogelpoep. Disney wil daar wat aan gaan doen, kondigt artistiek leider Eck aan in gesprek met online magazine Blooloop.


ZIE OOK: Sprookjeskasteel in Disneyland Paris takelt af

Ze noemt de renovatie van Le Château de la Belle au Bois Dormant als één van de aankomende projecten. "We zijn constant bezig met nieuwe dingen. Zo draait Mickey's PhilharMagic nu in het Discoveryland Theatre en zitten we midden in de verbouwing van Buzz Lightyear Laser Blast. We zijn nu plannen aan het maken voor het vernieuwen van het kasteel."

Wandeling
Volgens de artdirector vervult het kasteel een belangrijke rol. "Iedereen komt naar Disneyland Paris om het kasteel te zien, maar je ziet het niet meteen. Je maakt eerst een lange wandeling door Fantasia Gardens, onder het Disneyland Hotel door, langs de toegangspoortjes, via een treinstation. En pas daarna duikt het kasteel op achter een prieel."

Die zorgvuldige opbouw is belangrijk, weet Eck. "Op dat moment zijn mensen sprakeloos. Iedereen ter wereld ervaart dat hetzelfde, dat is prachtig."

ZIE OOK: Dit wist je nog niet over het kasteel in Disneyland Paris

Reacties