Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris maakt plannen voor renovatie sprookjeskasteel

18-11-2020, 23.45 uurBeeld: @DLPReport

Het iconische kasteel van Doornroosje in Disneyland Paris ondergaat binnenkort een grondige opknapbeurt. Dat vertelt artdirector Tracy Eck in een interview. Er worden volgens haar plannen gemaakt om het beroemde roze sprookjeskasteel binnen afzienbare tijd te renoveren.

Dat is hard nodig, want sommige onderdelen van het bouwwerk zijn al geruime tijd aan het afbrokkelen. Verf bladdert af, dakpannen laten los en op veel daken zit vogelpoep. Disney wil daar wat aan gaan doen, kondigt artistiek leider Eck aan in gesprek met online magazine Blooloop.

Ze noemt de renovatie van Le Château de la Belle au Bois Dormant als één van de aankomende projecten. "We zijn constant bezig met nieuwe dingen. Zo draait Mickey's PhilharMagic nu in het Discoveryland Theatre en zitten we midden in de verbouwing van Buzz Lightyear Laser Blast. We zijn nu plannen aan het maken voor het vernieuwen van het kasteel."

Wandeling
Volgens de artdirector vervult het kasteel een belangrijke rol. "Iedereen komt naar Disneyland Paris om het kasteel te zien, maar je ziet het niet meteen. Je maakt eerst een lange wandeling door Fantasia Gardens, onder het Disneyland Hotel door, langs de toegangspoortjes, via een treinstation. En pas daarna duikt het kasteel op achter een prieel."

Die zorgvuldige opbouw is belangrijk, weet Eck. "Op dat moment zijn mensen sprakeloos. Iedereen ter wereld ervaart dat hetzelfde, dat is prachtig."

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be