Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Video: Walt Disney World test nieuwe achtbaan in Nederlands dorpje

16-11-2020, 20.39 uur

Een Limburgs dorpje speelt een belangrijke rol bij de productie van een sensationele nieuwe achtbaan voor Walt Disney World. In Disney-park Epcot, gelegen in de Amerikaanse staat Florida, wordt momenteel gebouwd aan de rollercoaster Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind. Het innoverende ritsysteem werd in Nederland geproduceerd en getest.

Voor de ontwikkeling van de achtbaan schakelde Disney de gerenommeerde Nederlandse fabrikant Vekoma in. De firma is gevestigd in het Limburgse kerkdorp Vlodrop. Op beelden die vandaag naar buiten zijn gebracht, is te zien hoe op het terrein van Vekoma een testopstelling is neergezet.

Daar hebben medewerkers van Disney de karretjes van de Guardians of the Galaxy-attractie uitgebreid kunnen testen. "De familievriendelijke achtbaan krijgt een baanbrekend transportsysteem met gondels die 360 graden draaien en zelfs een achterwaartse lancering kunnen uitvoeren", laat Disney weten.

Uniek
De Amerikaanse entertainmentgigant spreekt over een 'omnicoaster'. "Het is een uniek programmeerbaar ritsysteem waarbij passagiers tijdens de rit op hoge snelheid in elke richting gedraaid kunnen worden." Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind gaat naar verwachting in 2021 open.

Vekoma en Disney werken al decennialang intensief met elkaar samen. Het Nederlandse bedrijf tekende al voor een groot aantal beroemde Disney-attracties, waaronder Big Thunder Mountain, Hyperspace Mountain en Rock 'n' Roller Coaster in Disneyland Paris.Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be