Efteling

Foto's: nieuwe zweefmolen Efteling is klaar voor gebruik

16-11-2020, 21.47 uur | Reacties

Op het Anton Pieckplein in de Efteling is een gloednieuwe zweefmolen verschenen. De originele molen was na ruim 120 jaar toe aan vervanging. Omdat de Efteling nog geen afscheid wilde nemen van de nostalgische familieattractie, werd geïnvesteerd in een nieuw exemplaar.

Alle onderdelen zijn vervangen, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Toch wist de Efteling het uiterlijk van de attractie te behouden. "Tot en met de handgeschilderde decoratie aan toe", laat men weten. "De rozen zijn tot in de kleinste details bestudeerd en precies hetzelfde aangebracht op de nieuwe panelen."


ZIE OOK: Efteling vervangt nostalgische zweefmolen op Anton Pieckplein

De nieuwe molen werd geleverd door de gespecialiseerde firma Wooddesign uit Den Bosch. "Door de nieuwe techniek aan de binnenkant voldoet de attractie aan alle hedendaagse normen", aldus de Efteling. Zo kan de molen weer decennialang mee.

Hekwerk
Het uiterlijk van de gondels en het hekwerk rond de attractie is wel licht gewijzigd. De zweefmolen wordt in gebruik genomen bij de start van de Winter Efteling, aanstaande donderdag.ZIE OOK: Video: dit gebeurt er in het Sprookjesbos als de Efteling dicht is

Reacties