Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: nieuwe zweefmolen Efteling is klaar voor gebruik

16-11-2020, 21.47 uur

Op het Anton Pieckplein in de Efteling is een gloednieuwe zweefmolen verschenen. De originele molen was na ruim 120 jaar toe aan vervanging. Omdat de Efteling nog geen afscheid wilde nemen van de nostalgische familieattractie, werd geïnvesteerd in een nieuw exemplaar.

Alle onderdelen zijn vervangen, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Toch wist de Efteling het uiterlijk van de attractie te behouden. "Tot en met de handgeschilderde decoratie aan toe", laat men weten. "De rozen zijn tot in de kleinste details bestudeerd en precies hetzelfde aangebracht op de nieuwe panelen."

De nieuwe molen werd geleverd door de gespecialiseerde firma Wooddesign uit Den Bosch. "Door de nieuwe techniek aan de binnenkant voldoet de attractie aan alle hedendaagse normen", aldus de Efteling. Zo kan de molen weer decennialang mee.

Hekwerk
Het uiterlijk van de gondels en het hekwerk rond de attractie is wel licht gewijzigd. De zweefmolen wordt in gebruik genomen bij de start van de Winter Efteling, aanstaande donderdag.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be