Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zorginstellingen doen een beroep op Efteling-medewerkers

16-11-2020, 11.47 uur | ReactiesBeeld: @promenadefotos

Efteling-medewerkers kunnen de komende tijd ook ingezet worden bij zorginstellingen. Het attractiepark gaat daarvoor een samenwerking aan met ouderenzorgorganisatie Mijzo. Om ervoor te zorgen dat Efteling-personeelsleden ook in coronatijd genoeg werk hebben, bieden ze een helpende hand in de zorg.

Zorgpersoneel is actief op zoek naar ondersteuning, zegt Mireille de Wee van Mijzo. "De tweede coronagolf is momenteel duidelijk merkbaar in de verpleeghuizen en houdt naar verwachting nog een tijd aan. Zorgmedewerkers hebben nauwelijks op adem kunnen komen."

Efteling-directeur Fons Jurgens zegt blij te zijn dat het park zich op deze manier inzet voor een "groot maatschappelijk probleem". "Onze medewerkers kunnen de zorg ondersteunen en ontlasten." En het mes snijdt aan twee kanten: "Hierdoor kunnen we als Efteling langer en zo veel mogelijk collega's aan boord houden."

Proef
Vandaag start een pilot voor dertig Efteling-medewerkers, op vier van de 26 locaties van Mijzo. Die bevinden zich in Waalwijk, Oosterhout en Almkerk. De proef gaat een week duren. Eind december volgt een evaluatie.

Jurgens denkt dat zijn werknemers uitermate geschikt zijn voor klusjes in de zorg. "Onze medewerkers kunnen hun gastheerschap heel goed uitoefenen in de zorg. Juist daarom past de samenwerking tussen beide organisaties goed."

Fietsen
Wat gaan de nieuwe hulpkrachten precies doen? "Ze ondersteunen bij allerlei taken en werkzaamheden, behalve zorgwerkzaamheden. Denk aan bijvoorbeeld koffie, thee en maaltijden serveren, een tafel dekken op een woongroep, opruimen of schoonmaken, gezelschap houden of een stukje wandelen of fietsen met cliënten."

De Efteling is momenteel gesloten vanwege de aangescherpte coronamaatregelen in Nederland. Het is de bedoeling om aanstaande donderdag weer open te gaan. Dan start ook de Winter Efteling.

Meer Efteling