Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fans

Pretparkfan maakt Lego-modellen van bekende achtbanen

29-11-2020, 22.39 uur

Een Nederlandse pretparkfan ontwerpt Lego-modellen gebaseerd op bekende achtbanen en andere attracties. Tom de Bruijn (24) uit Delft bouwt met Lego rollercoasters na uit bijvoorbeeld Walibi Holland, Toverland en de Efteling. Daar bleek zo veel interesse voor te zijn van andere pretparkliefhebbers, dat hij de bouwinstructies tegenwoordig verkoopt.

"Ik kwam op het idee toen ik zag dat iemand een karretje van een Amerikaanse achtbaan had nagebouwd in Lego", vertelt De Bruijn, die in het dagelijks leven ingenieur is. "Toen dacht ik: dat is tof om zelf te proberen, maar dan van herkenbare, Europese attracties."

Het leverde gedetailleerde Lego-creaties op van onder meer de Bob, Symbolica en Joris en de Draak uit de Efteling, Troy en Maximus' Blitz Bahn uit Toverland, Untamed uit Walibi Holland, Big Thunder Mountain uit Disneyland Paris en Piraten in Batavia uit Europa-Park.

Kleur
"Het is steeds een hele zoektocht om alle onderdelen bij elkaar te zoeken", aldus De Bruijn. Per model is hij al gauw zo'n zes uur bezig. "Echt een puzzel. En Lego zorgt automatisch voor beperkingen. Zo zou ik graag een trein van Baron 1898 uit de Efteling namaken, maar die kleur is in Lego niet beschikbaar."

Wie interesse heeft, kan via online marktplaats Etsy voor elk model de bouwinstructies en een lijst met alle benodigde onderdelen bestellen, die in te voeren is op de internationale Lego-bestelsite BrickLink. Daarvoor vraagt De Bruijn enkele euro's. "Een symbolisch bedrag voor de moeite", zegt hij. De onderdelen kosten vaak nog zo'n 50 tot 70 euro. "Dat is prijzig, maar je krijgt er wel iets bijzonders voor terug."

Brick de Kikker
De bedenker presenteert de Lego-modellen op zijn Instagram-account, dat de toepasselijke naam Brick de Kikker meekreeg. Welke bouwprojecten zitten er nog aan te komen? "Ik ben nog bezig met de Stoomtrein uit de Efteling en de trein van Space Mountain uit Disneyland Paris. Maar vaak schiet er ook zomaar iets te binnen, waar ik dan direct aan begin."Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer fans
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be