Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: dit gebeurt er in het Sprookjesbos als de Efteling dicht is

13-11-2020, 18.58 uur

De Efteling laat zien hoe het Sprookjesbos erbij ligt als het attractiepark gesloten is. Een nieuwe YouTube-video van ruim dertig minuten, opgenomen tijdens de sluiting van de Efteling, brengt het volledige bos in beeld. De virtuele wandeling begint bij Doornroosje en eindigt bij De Chinese Nachtegaal.

De Efteling is van plan om aanstaande donderdag weer open te gaan voor bezoekers. "Voor wie dat te lang duurt, brengen we de Efteling-beleving alvast thuis met mooie beelden uit het Sprookjesbos", laat commercieel en creatief directeur Koen Sanders weten.

Bij de heropening van het park start ook meteen de Winter Efteling. "Op dit moment wordt de metamorfose afgerond", meldt de Efteling in een persbericht. De sprookjesfiguren in het bos zijn al in winterse sferen, blijkt uit de YouTube-video. Af en toe wordt er ook binnen gekeken in de huisjes.

Anton Pieck
Het Sprookjesbos opende in 1952, in eerste instantie met tien sprookjes ontworpen door Anton Pieck. In de loop der jaren kwamen er steeds meer sprookjestaferelen bij. In 2019 werd het dertigste sprookje gepresenteerd: De Zes Zwanen. Het huisje van Vrouw Holle, aan de rand van het Herautenplein, ontbreekt momenteel. Dat bouwwerk moet opnieuw opgebouwd worden.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be