Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Karls Erlebnis-Dorf Rövershagen

Duits pretpark onder vuur om milieuverontreiniging

13-11-2020, 08.36 uur

Een pretpark in Noord-Duitsland heeft zich schuldig gemaakt milieuverontreiniging. Karls Erlebnis-Dorf in de gemeente Rövershagen dumpte afgelopen zomer tweemaal ongezuiverd afvalwater in een rivier in de buurt. Justitie is een onderzoek gestart, melden regionale media.

In juli kwam verontreinigd water, bedoeld voor het riool, in het afvoersysteem voor regenwater terecht. Het zou gaan om condenswater met aardbeiensap. In het themapark worden bevroren aardbeien verwerkt. Door de dumping kreeg de Duitse rivier Radelbach een melkachtige kleur.

"We dachten dat onze afvoer was aangesloten op het riool in plaats van op het regenafvoersysteem", legt directeur Robert Dahl uit. Volgens hem was dat een vervelende vergissing. De autoriteiten vermoeden echter dat er sprake was van een opzettelijke actie.

Geldboete
Daarom wordt Karls Erlebnis-Dorf nu officieel beschuldigd van "de illegale lozing van rioolwater in regionale wateren". Met het overtreden van de natuurbeschermingswet riskeert het management een geldboete of een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar.

Hoeveel schade het vervuilde water precies heeft aangericht, is nog niet duidelijk. Naast de kleurverandering kreeg het water in de rivier een sterke geur. Uit monsters blijkt dat er ook sprake is van zuurstofverlies, terwijl het water eerder in zeer goede staat was.

Meer Karls Erlebnis-Dorf Rövershagen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be