Karls Erlebnis-Dorf - Rövershagen

Duits pretpark onder vuur om milieuverontreiniging

13-11-2020, 08.36 uur | Reacties

Een pretpark in Noord-Duitsland heeft zich schuldig gemaakt milieuverontreiniging. Karls Erlebnis-Dorf in de gemeente Rövershagen dumpte afgelopen zomer tweemaal ongezuiverd afvalwater in een rivier in de buurt. Justitie is een onderzoek gestart, melden regionale media.

In juli kwam verontreinigd water, bedoeld voor het riool, in het afvoersysteem voor regenwater terecht. Het zou gaan om condenswater met aardbeiensap. In het themapark worden bevroren aardbeien verwerkt. Door de dumping kreeg de Duitse rivier Radelbach een melkachtige kleur.


ZIE OOK: Nieuw afvalpretpark gooit oorspronkelijk concept in de prullenbak

"We dachten dat onze afvoer was aangesloten op het riool in plaats van op het regenafvoersysteem", legt directeur Robert Dahl uit. Volgens hem was dat een vervelende vergissing. De autoriteiten vermoeden echter dat er sprake was van een opzettelijke actie.

Geldboete
Daarom wordt Karls Erlebnis-Dorf nu officieel beschuldigd van "de illegale lozing van rioolwater in regionale wateren". Met het overtreden van de natuurbeschermingswet riskeert het management een geldboete of een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar.

Hoeveel schade het vervuilde water precies heeft aangericht, is nog niet duidelijk. Naast de kleurverandering kreeg het water in de rivier een sterke geur. Uit monsters blijkt dat er ook sprake is van zuurstofverlies, terwijl het water eerder in zeer goede staat was.

ZIE OOK: Vechtpartij in Duits pretpark om weigeren mondkapje

Reacties