Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Grootste pretpark van Engeland mag wel open als wandelpark

10-11-2020, 18.44 uur

Alle pretparken in Engeland moeten voorlopig gesloten blijven, maar attractiepark Alton Towers heeft toch toestemming gekregen om binnenkort weer bezoekers te ontvangen. Vanaf vrijdag gaat het park open als een wandelgebied zonder attracties. Dat heeft Alton Towers bekendgemaakt op social media.

"We zijn verheugd om te kunnen melden dat we de prachtige tuinen van Alton Towers kunnen openen voor het publiek, vanaf vrijdag 13 november", laat men weten. "Dit gebeurt in overeenstemming met de nieuwste richtlijnen van de Britse regering, die het voor tuinen en andere buitenattracties mogelijk maken om gasten te verwelkomen voor essentiële lichaamsbeweging."

De tuinen zijn voorlopig geopend op alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen, van 10.00 tot 15.00 uur. Entreebewijzen kunnen vooraf online besteld worden. Een kaartje kost 12 pond (13,45 euro) voor volwassenen en 5 pond (5,60 euro) voor kinderen van 3 tot 11 jaar. Abonnementhouders mogen gratis.

Ruïnes
Het park in het Engelse graafschap Staffordshire begon in de negentiende eeuw als een grote tuin, die later de basis vormde voor het huidige pretpark. Ook vandaag de dag worden de Alton Towers Gardens nog gezien als het hart van het park, samen met de ruïnes van het historische bouwwerk waar de naam van het park op gebaseerd is.

Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be