Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Het Spoorwegmuseum

Opknapbeurt voor darkride in Spoorwegmuseum

10-11-2020, 12.25 uur | Reacties

Het Spoorwegmuseum knapt de darkride Stalen Monsters na vijftien jaar op. De attractie, geopend in 2005, heeft zich in de loop der tijd ontpopt tot één van de populairste onderdelen van het museum. De komende weken worden verschillende onderdelen gerenoveerd.

In Stalen Monsters maken bezoekers een rit door de gouden jaren van de Nederlandse spoorwereld. Ze nemen plaats in elektrisch aangedreven karretjes met vier zitplaatsen, voor een parcours met scherpe bochten, hellingen, afdalingen, draaischijven en een verticale vrije val van drie meter.

Het transportsysteem werd geleverd door de Limburgse firma Kumbak, bekend als de fabrikant van De Vliegende Hollander in de Efteling.

Quiz
Tijdens de grote verbouwing wordt onder meer de entree van de attractie vernieuwd. Ook introduceert men een nieuwe verhaallijn in de wachtrij. Een opa met zijn kleinzoon moet plaatsmaken voor een quiz over spoorberoepen, met meer links naar het heden.

Op dit moment is Het Spoorwegmuseum in Utrecht gesloten vanwege de landelijke coronamaatregelen. Het is de bedoeling om Stalen Monsters op dinsdag 8 december te heropenen.

Meer Het Spoorwegmuseum
Reacties