Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Het Spoorwegmuseum

Opknapbeurt voor darkride in Spoorwegmuseum

10-11-2020, 12.25 uur

Het Spoorwegmuseum knapt de darkride Stalen Monsters na vijftien jaar op. De attractie, geopend in 2005, heeft zich in de loop der tijd ontpopt tot één van de populairste onderdelen van het museum. De komende weken worden verschillende onderdelen gerenoveerd.

In Stalen Monsters maken bezoekers een rit door de gouden jaren van de Nederlandse spoorwereld. Ze nemen plaats in elektrisch aangedreven karretjes met vier zitplaatsen, voor een parcours met scherpe bochten, hellingen, afdalingen, draaischijven en een verticale vrije val van drie meter.

Het transportsysteem werd geleverd door de Limburgse firma KumbaK, bekend als de fabrikant van De Vliegende Hollander in de Efteling.

Quiz
Tijdens de grote verbouwing wordt onder meer de entree van de attractie vernieuwd. Ook introduceert men een nieuwe verhaallijn in de wachtrij. Een opa met zijn kleinzoon moet plaatsmaken voor een quiz over spoorberoepen, met meer links naar het heden.

Op dit moment is Het Spoorwegmuseum in Utrecht gesloten vanwege de landelijke coronamaatregelen. Het is de bedoeling om Stalen Monsters op dinsdag 8 december te heropenen.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Het Spoorwegmuseum
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be