Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gröna Lunds Tivoli

Dronken bezoeker mishandelt medewerker Zweeds pretpark

09-11-2020, 17.04 uur

Een medewerker van het Zweedse pretpark Gröna Lund is mishandeld door een 29-jarige bezoeker. De man vroeg om een alcoholisch drankje in een restaurant, maar personeelsleden weigerden dat omdat ze vonden dat hij al te veel op had. Daarop werd hij woedend, meldt het Zweedse dagblad Corren.

De beschonken inwoner van de Zweedse stad Linköping werd zo boos dat hij op een buitenterras een glas op de grond smeet. Toen een ober poolshoogte kwam nemen, kreeg hij een harde klap in het gezicht. Het voorval vond plaats op 8 juni vorig jaar. Deze maand moest de dronkaard zich verantwoorden in de rechtszaal.

Tegenover de rechter ontkende de man dat hij de medewerker geslagen zou hebben. Hij beweerde dat zes werknemers van het restaurant hem besprongen hebben. De rechter achtte dit echter zeer onwaarschijnlijk. Daarom werd de pretparkbezoeker veroordeeld tot een taakstraf van vijftig uur.

Gesloten
Dit jaar zijn alle attractieparken in Zweden, waaronder Gröna Lund in de hoofdstad Stockholm, gesloten gebleven vanwege de coronacrisis. Er is nog geen zicht op een heropening.

Meer Gröna Lunds Tivoli
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be