Fabrikanten

Video: Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma richt zich op winkelcentra

06-11-2020, 16.48 uur | Reacties

De bekende Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma denkt de oplossing te hebben voor teruglopende bezoekersaantallen en leegstand in winkelcentra. Het bedrijf uit het Limburgse Vlodrop houdt zich normaal gesproken vooral bezig met de ontwikkeling van rollercoasters. Nu komt de firma met een concept voor 'retailtainment': entertainment gecombineerd met shopping.

Vekoma zegt een totaalpakket te kunnen bieden inclusief het ontwerpproces, de planning, het leveren van de attracties, de financiering en de operationele kant. Zo worden winkelcentra omgevormd tot volwaardige recreatiebestemmingen. De Nederlanders beloven te kunnen zorgen voor hogere bezoekersaantallen en meer omzet.


ZIE OOK: Nieuwe directeur voor Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma

In een YouTube-video laat Vekoma zien wat er allemaal mogelijk is. Naast achtbanen suggereert het bedrijf de komst van games, virtualreality-attracties, flying theaters en andere simulatoren. Verder bedacht Vekoma het 'Sport Fun Center', waar traditionele attracties aangevuld worden met sportactiviteiten, restaurants en winkels.ZIE OOK: Plannen gepresenteerd voor FC Barcelona-pretpark

Reacties