Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Windsor Resort

Engels Legoland bouwt nieuw themagebied: Lego Mythica

01-11-2020, 12.09 uur | Reacties

De Britse vestiging van Legoland opent volgend jaar een nieuw themagebied met onder andere een bijzondere vliegsimulator. Legoland Windsor wordt het eerste pretpark in Groot-Brittannië met een flying theater. Het themadeel krijgt de naam Lego Mythica: World of Mythical Creatures.

Bouwaanvragen verraden dat men eerder van plan was om het gebied aan te kleden in de stijl van The Lego Movie. Een vergelijkbare uitbreiding - inclusief vliegsimulator - is momenteel in aanbouw in het Deense zusterpark Legoland Billund. Bij nader inzien koos het park in Engeland een ander thema.

De opening moet plaatsvinden in het voorjaar van 2021. Naast het flying theater bestaat het gebied uit twee nieuwe vrijevaltorens. Verder wordt de bestaande surfmolen Squid Surfer onderdeel van Lego Mythica.

Discussiëren
Bij de ontwikkeling van het gebied schakelde het park de hulp in van de doelgroep. "Het Legoland-team is een jaar bezig geweest met discussiëren en het testen van ideeën bij kinderen tussen 7 en 11 jaar en hun ouders." Zij hadden volgens Legoland invloed op alle elementen. "Van de attractiebeleving tot de namen en karakters."

Lego Mythica wordt omschreven als "een paralel universum waar kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten". "Zij zien mythische Lego-wezens met eigen ogen tot leven komen." Legoland spreekt over de grootste investering sinds de opening in 1996.Meer Legoland Windsor Resort
Reacties