Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Zo ontlopen veel pretparken en dierentuinen het verbod op afhaalhoreca

30-10-2020, 17.27 uurBeeld: @promenadefotos

Nederlandse pretparken en dierentuinen moeten van het Veiligheidsberaad stoppen met de verkoop van eten en drinken, maar veel parken ontspringen de dans. De maatregel werd afgelopen maandag vastgesteld tijdens een overleg van het Veiligheidsberaad, bestaand uit de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's. Vervolgens kregen de veiligheidsregio's de opdracht om de aanpassing op te nemen in de regionale noodverordening.

Uit een rondgang van Looopings blijkt echter dat er in bijvoorbeeld de Efteling, Toverland, Duinrell en Ouwehands Dierenpark nog gewoon afhaallocaties geopend zijn. Ook in Artis, Wildlands Adventure Zoo Emmen, Safaripark Beekse Bergen, Madurodam en Apenheul kunnen bezoekers nog gewoon versnaperingen bestellen.

Hoe is dat mogelijk? De veiligheidsregio's waar bovenstaande parken onder vallen, hebben de noodverordening nog niet aangepast. Bijvoorbeeld omdat de kwestie om één of andere reden niet ter sprake is gekomen tijdens het laatste regionaal overleg op woensdag. Er zal aanstaande maandag opnieuw over gesproken worden binnen het Veiligheidsberaad.

Laksheid
Veel parken hebben dus geluk: zij kunnen de afhaalhoreca vooralsnog gewoon openhouden, ook al weten ze dat het eigenlijk niet de bedoeling is. Zolang de noodverordening in de regio niet is aangepast, wordt er officieel geen regel overtreden. Partijen als de Efteling, Toverland en Duinrell profiteren dus van de laksheid en afwachtende houding van hun veiligheidsregio.

Voorbeelden van parken die zich al wel aan het nieuwe landelijke beleid moeten houden, zijn Attractiepark Slagharen, Diergaarde Blijdorp, DierenPark Amersfoort, Burgers' Zoo en GaiaZOO. Daar zullen dagbezoekers eten en drinken van thuis moeten meenemen. Hetzelfde is al langer het geval bij bijvoorbeeld bioscopen en speelhallen.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be