Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Veiligheidsberaad: Nederlandse pretparken mogen geen eten en drinken meer verkopen

29-10-2020, 16.33 uur | ReactiesFoto: @SimonTAdventure

Alle Nederlandse pretparken en dierentuinen moeten volledig stoppen met de verkoop van eten en drinken. Nadat bedieningsrestaurants al gesloten waren, gaan nu ook alle afhaallocaties dicht. Zelfs het kopen van snoepgoed of flesjes drinken in souvenirwinkels mag niet meer.

Dat bevestigt een woordvoerster van het Veiligheidsberaad aan Looopings. Bezoekers die tijdens een dagje uit iets willen eten of drinken, zullen dus hapjes en drankjes van thuis moeten meenemen.

Het Veiligheidsberaad bestaat uit de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's. Afgelopen maandag is tijdens bestuurlijk overleg besloten dat attractie- en dierenparken in Nederland geen eten en drinken meer mogen verkopen. "Dit past binnen de huidige noodverordening", vertelt de voorlichtster.

Bioscopen
Daarin staat dat bijvoorbeeld casino's, bioscopen en speelhallen alle horeca-activiteiten moeten stopzetten. Over pretparken en dierentuinen bestond nog onduidelijkheid. "Om de regels in het hele land zo veel mogelijk gelijk te trekken, is vastgesteld dat deze maatregel ook geldt voor alle afhaalhoreca in pretparken en dierentuinen."

Er werd geen landelijke ingangsdatum afgesproken: de maatregel geldt per direct. "Het is nu aan de veiligheidsregio's om de boodschap te communiceren", meldt de woordvoerster van het Veiligheidsberaad. Die onderlinge communicatie blijkt allesbehalve soepel te gaan.

Efteling
Zo weet de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, waar de Efteling onderdeel van is, nog van niets. Ook in Toverland zijn horecagelegenheden nog gewoon open. Een handjevol parken is al wel op de hoogte. Onder andere Attractiepark Slagharen, Diergaarde Blijdorp, Wildlands Adventure Zoo Emmen, Burgers' Zoo en DierenPark Amersfoort hebben de maatregel zelf al gecommuniceerd, al kwam Wildlands er later weer op terug.

Door de beslissing zien veel attractie- en dierenparken in Nederland een belangrijk deel van hun omzet verdampen, in een jaar dat financieel gezien toch al dramatisch was. Bovendien wordt een dagje uit voor veel mensen wel erg onaantrekkelijk als er geen eten en drinken gekocht kan worden.

Supermarkt
Sommige parken met verblijfsaccommodaties, zoals Duinrell en Slagharen, beschikken over een eigen supermarkt. Daar mogen alleen verblijfsgasten naar binnen.

Meer nieuws
Reacties