Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

'Kleinste spookhuis van Nederland' op Rotterdamse basisschool

29-10-2020, 22.03 uur | Reacties

Een Rotterdamse basisschool huisvest naar eigen zeggen het "kleinste spookhuis van Nederland". Onder leiding van kunstenaar Dion Varossieau hebben kinderen de afgelopen tijd een eigen haunted house gebouwd, bedoeld voor de scholieren en hun ouders.

Varossieau was eerder betrokken bij het gigantische spookhuis Halloween Nightmares in het Utrechtse winkelcentrum The Wall. Ook probeerde hij verschillende andere projecten op te zetten, waaronder Europa's grootste spookhuis in Amsterdam. Dat plan staat momenteel in de ijskast door corona.

Bij de Rotterdamse basisschool Vivere pakte hij het een stuk kleinschaliger aan. De bedenker werd bijgestaan door enkele tientallen kinderen die zich opwierpen als acteurs, technici, grimeurs, productieleiders en regisseurs. Het resultaat is een griezeltocht door acht kamers met een ziekenhuisthema.

Buurtgenoten
Varossieau is onder de indruk van de inzet van zijn jonge medewerkers. "De kinderen hebben onwijs veel talent", vertelt hij. Eigenlijk zouden buurtbewoners ook een kijkje mogen nemen, maar vanwege de coronamaatregelen gaat dat niet door. Zij krijgen volgend jaar mogelijk een herkansing.

Meer nieuws