Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris blijft dicht tot in februari, mogelijk met uitzondering van kerstperiode

29-10-2020, 12.41 uurBeeld: Nick Jespers

Disneyland Paris blijft veel langer gesloten dan verwacht. De Disney-parken zijn vandaag voorlopig voor het laatst toegankelijk. Daarna sluiten de poorten in principe tot en met vrijdag 12 februari 2021. Mogelijk volgt er tussendoor nog wel een tijdelijke openstelling voor de kerstperiode.

Het is de bedoeling om open te gaan tussen zaterdag 19 december en zondag 3 januari. Of dat kan doorgaan, ligt aan de Franse overheid. Die beslist later of de maatregelen verlengd worden, afhankelijk van de besmettingscijfers. Vooralsnog zijn de nieuwe regels van kracht tot begin december.

"We accepteren reserveringen voor de periode tussen 19 december en 3 januari", meldt Disneyland in een verklaring. "We hopen dat de overheidsmaatregelen het toestaan om dan open te gaan. We danken jullie nogmaals voor jullie loyaliteit en begrip in deze lastige tijd."

Halloween
Door de plotselinge sluiting eindigt het halloweenseizoen van Disneyland Paris vandaag, drie dagen eerder dan gepland. Het kerstseizoen had moeten duren van 7 november tot en met 10 januari.

Eerder dit jaar was Disneyland Paris al ruim vier maanden dicht vanwege het coronavirus: de langste sluiting uit de geschiedenis van het Disney-resort. Op 15 juli vond de heropening plaats.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be