Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp stelt mondkapjes verplicht

28-10-2020, 13.15 uur | Reacties

Diergaarde Blijdorp heeft het dragen van mondkapjes in binnenlocaties verplicht gesteld. De afgelopen weken was er nog sprake van een dringend advies. Nu hebben bezoekers van de Rotterdamse dierentuin geen keuze meer.

De regel geldt bijvoorbeeld voor het overdekte waterwerelddeel Oceanium en vlinderparadijs Amazonica, maar ook in de toiletten. Medewerkers dragen mond- en neusmaskers op plekken waar anderhalve meter afstand niet te garanderen is.

Wie geen mondkapje bij zich heeft, kan terecht in de souvenirwinkel Zee van ZOOvenirs, gelegen bij de hoofdingang. Daar worden wasbare Blijdorp-mondkapjes verkocht voor 9,95 euro per stuk. Er zijn drie varianten: met een leeuwensnuit, een giraffenprint en het logo van de Blijdorpert-campagne.

Aangescherpt
Het dierenpark houdt naar eigen zeggen voortdurend in de gaten welke aanvullende maatregelen er nodig zijn. "Dagelijks worden onze bevindingen geëvalueerd en waar nodig aangescherpt. We delen en bespreken ons beeld met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond."

Reacties