Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-directeur Coen Bertens vertrekt per 1 februari

29-10-2020, 15.01 uur | Reacties

Efteling-directielid Coen Bertens vertrekt. Na 23 jaar bij de Efteling gewerkt te hebben, neemt hij binnenkort afscheid van de Wereld vol Wonderen. Dat heeft de Efteling zojuist bekendgemaakt. Bertens is in zijn functie als parkdirecteur hoofdverantwoordelijk voor de operationele zaken in het attractiepark.

Hij verlaat de organisatie per 1 februari 2021. "Het is tijd voor een volgende stap in mijn carrière", laat Bertens weten in een verklaring. De directeur gaat voor zichzelf beginnen. "Ik kijk er naar uit om anderen te inspireren met alles wat ik de afgelopen jaren hier heb mogen leren."

Bertens houdt er naar eigen zeggen een "dubbel gevoel" aan over. "Want ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging, maar zal natuurlijk alle collega's en gasten vreselijk missen." Hij belooft zijn werkplek niet uit het oog te verliezen na 1 februari. "Daarna neem ik zeker een Efteling-abonnement."

Professioneel
"De Efteling heeft onder leiding van Coen Bertens professionele stappen gezet op het gebied van samenwerking en gastwaardering", staat in een persbericht. Zijn functie wordt overgenomen door Nicole Scheffers, die nu nog verantwoordelijk is voor hotels en resorts.

Coen Bertens begon in 1998 op de afdeling financiën. Na zo'n negen jaar stapte hij op, maar al snel begon hij de Efteling te missen. "Door die financiële achtergrond kan ik nu eenmaal goed rekenen, maar ik bezoek veel parken en mijn passie zat eigenlijk bij de medewerkers", vertelde Bertens vorig jaar in een interview. In 2007 keerde hij terug als operationeel manager. Later werd hij operationeel directeur en uiteindelijk parkdirecteur.

Koen Sanders
Commercieel en creatief directeur Koen Sanders neemt straks ook de verblijfsaccommodaties onder zijn hoede. De rest van de Efteling-directie bestaat uit algemeen directeur Fons Jurgens en financieel directeur Daan van Baarsen.

Meer Efteling
Reacties