Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris vraagt bezoekers om vogels niet te voeren

27-10-2020, 21.53 uurBeeld: @DLPReport

Het voeren van vogels zorgt misschien voor sfeervolle scènes in Disney-films, maar Disneyland Paris wil het niet hebben. Een bordje vraagt bezoekers om de vogels vooral geen eten te geven. "Prière de ne pas nourrir les oiseaux", staat erop, oftewel: "Please do not feed the birds".

Vogels - met name kokmeeuwen - zorgen al geruime tijd voor overlast in het Disney-resort. Om hen te verjagen werden in het verleden regelmatig roofvogels ingezet. In extreme gevallen kan men ervoor kiezen om ook borden op te hangen voor het publiek. In dit geval gebeurde dat in themagebied Fantasyland.

Disney-karakter Mary Poppins zal waarschijnlijk raar opkijken bij het zien van het bordje. Zij zingt in de gelijknamige klassieker uit 1964 het nummer Feed The Birds, waarin ze kinderen juist oproept om vogels te voeren. Volgens componist Richard Sherman was het indertijd het favoriete nummer van Walt Disney.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be