Nieuws

Voorzitter Veiligheidsberaad: 'Ga niet naar de dierentuin'

26-10-2020, 23.59 uur | Reacties

Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, vraagt Nederlanders expliciet om niet naar de dierentuin te gaan. Hij wil dat iedereen zo veel mogelijk thuisblijft om ervoor te zorgen dat het aantal coronabesmettingen daalt. "Ga niet naar de dierentuin om naar de apenkooi te kijken", luidt zijn dringende oproep.

Bruls sprak maandagavond met NU.nl na afloop van de vergadering van het Veiligheidsberaad, dat bestaat uit de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's. Hij is zelf burgemeester van Nijmegen en voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.


ZIE OOK: Nieuwe coronamaatregelen: pretparken en dierentuinen blijven open, kermissen gaan dicht

"Gedraag je en houd je in vredesnaam aan de maatregelen", aldus Bruls. "De krapte in de ziekenhuizen moet ons stimuleren om ons aan de maatregelen te houden, zodat het aantal besmettingen daalt." Over pretparken zei de voorzitter niets, maar daarvoor geldt ongetwijfeld hetzelfde.

Persconferentie
Pretparken en dierentuinen hebben van het kabinet toestemming gekregen om tot nader order open te blijven, ondanks de aangescherpte coronaregels voor andere sectoren. Dinsdagavond volgt opnieuw een persconferentie, maar dan worden geen nieuwe ingrijpende wijzigingen verwacht. Men wil eerst het effect van de vorige maatregelen afwachten.

Ondertussen drukt de overheid Nederlanders wel op het hart om zo min mogelijk te reizen en drukte te vermijden. In België hebben de attractieparken afgelopen week te horen gekregen dat ze per direct moesten sluiten. Dierenparken krijgen daar een voorkeursbehandeling. Zij zijn nog wel geopend, met uitzondering van de binnenlocaties.

ZIE OOK: Bobbejaanland, Plopsaland en Walibi Belgium teleurgesteld en verbaasd door verplichte sluiting

Reacties