Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Voorzitter Veiligheidsberaad: 'Ga niet naar de dierentuin'

26-10-2020, 23.59 uur

Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, vraagt Nederlanders expliciet om niet naar de dierentuin te gaan. Hij wil dat iedereen zo veel mogelijk thuisblijft om ervoor te zorgen dat het aantal coronabesmettingen daalt. "Ga niet naar de dierentuin om naar de apenkooi te kijken", luidt zijn dringende oproep.

Bruls sprak maandagavond met NU.nl na afloop van de vergadering van het Veiligheidsberaad, dat bestaat uit de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's. Hij is zelf burgemeester van Nijmegen en voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

"Gedraag je en houd je in vredesnaam aan de maatregelen", aldus Bruls. "De krapte in de ziekenhuizen moet ons stimuleren om ons aan de maatregelen te houden, zodat het aantal besmettingen daalt." Over pretparken zei de voorzitter niets, maar daarvoor geldt ongetwijfeld hetzelfde.

Persconferentie
Pretparken en dierentuinen hebben van het kabinet toestemming gekregen om tot nader order open te blijven, ondanks de aangescherpte coronaregels voor andere sectoren. Dinsdagavond volgt opnieuw een persconferentie, maar dan worden geen nieuwe ingrijpende wijzigingen verwacht. Men wil eerst het effect van de vorige maatregelen afwachten.

Ondertussen drukt de overheid Nederlanders wel op het hart om zo min mogelijk te reizen en drukte te vermijden. In België hebben de attractieparken afgelopen week te horen gekregen dat ze per direct moesten sluiten. Dierenparken krijgen daar een voorkeursbehandeling. Zij zijn nog wel geopend, met uitzondering van de binnenlocaties.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be