Disneyland Paris

Hotelmanager aangeklaagd voor fraude met Disneyland-tickets

27-10-2020, 12.51 uur | ReactiesFoto: Nick Jespers

De manager van een Frans hotel is aangeklaagd voor fraude en vertrouwensbreuk. Hij wist met een slim foefje aan 289 Disneyland-tickets te komen die bestemd waren voor gasten. De man vulde zijn inkomen aan door de entreebewijzen te verkopen.

Het hotel waar de manager werkte, ligt in Magny-le-Hongre. Die gemeente grenst aan Disneyland Paris. Gasten kunnen daarom een voordelig arrangement boeken. Ze krijgen dan naast de overnachting ook korting op een ticket voor het park.


ZIE OOK: Disneyland Paris duurder dan ooit: 112 euro voor één dag toegang

De teamleider sjoemelde met rekeningen van mensen die geen kaartje voor Disneyland wilden hebben. Hij gaf een stevige korting op de kamerprijs en voegde daar toch een ticket aan toe. Gasten betaalden zo het normale tarief en de manager stak het entreebewijs in eigen zak. Dat verkocht hij vervolgens voor veel geld door.

Factuur
Aangezien het hotel werkt met variabele prijzen kwam de fraude pas laat aan het licht. De man liep tegen de lamp toen iemand zich beklaagde over zijn factuur. Daarop stond een Disneyland-ticket vermeld waar hij niet om had gevraagd en dat hij ook nooit heeft gekregen.

Een intern onderzoek leidde naar de manager. Die ontkent overigens en zegt dat zijn collega's hem zwart proberen te maken. Ze zouden jaloers zijn omdat hij snel carrière maakte binnen het hotel.

Flamboyant
Daar ging de rechter niet in mee omdat de fraudeur regelmatig grote geldbedragen opnam en er een flamboyante levensstijl op nahield. Hij is veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De 27.575 euro die hij met zijn handeltje verdiende, moet de man terugbetalen. De juridische kosten van het hotel, zo'n 500 euro, komen ook voor zijn rekening.

ZIE OOK: Efteling verstuurt zelf nepmails om medewerkers te waarschuwen voor internetfraude

Reacties