Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris herintroduceert Standby Pass na plotselinge verdwijning

26-10-2020, 17.38 uur

Disneyland Paris gaat toch weer werken met de Standby Pass, een gratis reserveringssysteem voor de attracties. Bezoekers kunnen via de officiële Disneyland-app een tijdslot reserveren voor een ride, zodat ze vervolgens niet lang meer in de rij hoeven te staan. Eerder deze maand - tien dagen na de introductie van het concept - werd de stekker er onaangekondigd uit getrokken.

Waarom was niet duidelijk. Een woordvoerder liet toen weten dat de Standby Pass "tijdelijk opgeschort" was. Vandaag maakt Disney bekend het systeem vanaf morgen weer gehanteerd wordt bij de mijntrein Big Thunder Mountain in het Disneyland Park en de overdekte achtbaan Crush's Coaster in het Walt Disney Studios Park.

Later volgt ook darkride Peter Pan's Flight. Met de Standby Pass wil Disneyland Paris lange rijen en drukte in coronatijd voorkomen. Als het digitale reserveringssysteem actief is, moeten bezoekers er gebruik van maken. Een attractie betreden zonder reservering is dan niet mogelijk.

FastPass
De Standby Pass werkt daarmee anders dan de beroemde FastPass, die normaal gesproken gebruikt kan worden om wachtrijen over te slaan. Daarvoor konden bezoekers in het verleden een papieren kaartje uit een automaat halen. Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn de FastPass-rijen in het Disney-resort niet toegankelijk.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be