Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Games

Pretparkfan ontwerpt achtbanen op basis van coronagrafieken

25-10-2020, 15.00 uur

Hoe zou het zijn om achtbanen te ontwerpen op basis van grafieken die het aantal coronagevallen weergeven? Dat vroeg pretparkfan Aidan Carroll zich laatst af. Hij besloot om van de bekende coronagrafieken - die regelmatig in het nieuws verschijnen - rollercoasters te maken.

Daarvoor gebruikte Carroll achtbaansimulator NoLimits 2. In een TikTok-filmpje laat hij zien hoe de geregistreerde besmettingen in China en Italië zich laten vertalen tot achtbaanritjes. Die video is inmiddels maar liefst zes miljoen keer bekeken op TikTok.

Later maakte hij een vervolg waarin de coronacijfers van enkele Amerikaanse staten met elkaar vergeleken worden. De commentaren zijn lyrisch. "Je hebt duizenden mensen een educatieve boodschap voorgeschoteld op een leuke manier, word alsjeblieft een leraar", is een exemplarische reactie. "Dit was fantastisch."

Meer games
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be