Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Pijnlijk afscheid: Walibi vervangt oncomfortabele Condor-treinen

25-10-2020, 20.42 uur

De beruchte achtbaan Condor in Walibi Holland krijgt na 26 jaar nieuwe treinen. Dat moet het comfort aanzienlijk verbeteren. Vandaag - op de laatste openingsdag van het seizoen - konden bezoekers voor de allerlaatste keer een ritje maken in de oude, pijnlijke treinen. Een handjevol fans maakte van die gelegenheid gebruik.

Zij lieten zich zondag nog één keer pijnigen. Onder hen was ook Joey Schadenberg uit Harlingen, die vorig jaar in twee dagen tijd maar liefst 222 ritjes in de Condor maakte voor het goede doel. Dat deed hij na een uit de hand gelopen grap. Tijdens de laatste publieke rit met een oude trein zat Schadenberg voorin.

De hangende rollercoaster uit 1994 is omstreden vanwege zeer ruwe ritjes die garant staan voor hoofdpijn. In eerste instantie reden er drie treinen met elk tien rijen: een blauw, rood en geel exemplaar. De gele trein is later verwijderd. Tegenwoordig hebben de treinen nog maar acht karretjes.

Kopieën
De Condor was de allereerste suspended looping coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Later verschenen er kopieën in onder meer Walibi Belgium, Movie Park Germany en Heide Park. Bij de opening was de attractie wit met groen, tegenwoordig oranje met groen. In 2014 werd de naam gewijzigd van El Condor naar Condor, zonder lidwoord.

Voor komend voorjaar staat een opknapbeurt van het Exotic-themagebied op de planning, waar de Condor-treinen onderdeel van zijn. De nieuwe treinen, geleverd door Vekoma, worden roze. Verdere details ontbreken nog. Dit jaar werd de façade van botsauto's Tequila Taxi's al onder handen genomen.

Halloween
Eigenlijk zou seizoen 2020 tot en met volgende week zondag duren. Vanwege het annuleren van alle halloweenactiviteiten werd het laatste weekend volledig uit de openingskalender gehaald. Vandaag startte de winterstop. Walibi Holland is van plan om op vrijdag 2 april 2021 weer open te gaan.


Meer Walibi Holland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be