Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling ziet geen reden om bezoekersaantal te verlagen ondanks coronapiek

23-10-2020, 22.27 uur | Reacties

De Efteling vindt het niet nodig om het maximumaantal bezoekers per dag te verlagen nu het aantal coronabesmettingen stijgt. Vandaag noteerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu meer dan 10.000 nieuwe besmettingen. De overheid vraagt Nederlanders om zo min mogelijk te reizen, drukte te vermijden en het aantal uitstapjes te beperken. Toch laat de Efteling nog steeds evenveel bezoekers binnen als afgelopen zomer.

Vandaag waren dat er bijna 14.000, melden ingewijden. Dat zorgde zo nu en dan voor opstoppingen op paden en pleinen. Op social media wordt verontwaardigd gereageerd op beelden van drukte in de Efteling. "Waar is het gezond verstand van de Efteling gebleven?", vraagt Wouter Kamp zich af. "In Nederland betekent thuis blijven lekker met z’n allen naar de Efteling gaan", klaagt Micha Jans. "Schiet mij maar lek."

"Om moedeloos van te worden", vindt Aafke Vultink. "Wat zijn we aan het doen met z'n allen?", wil Rob van Eyndhoven weten. "Dus dit kan wel maar een nette theaterzaal op anderhalve meter niet?", verzucht youtuber Davey Odekerken. Richard Hoekstra: "Waarom is dat überhaupt open? En hoe bedenken mensen het om daar dan ook naartoe te gaan?"

Lockdown
Mariska Berrevoets is eveneens met stomheid geslagen. "Snap hier echt precies niks van. We hebben het over misschien een avondklok en tegelijkertijd speelt dit zich af. Huh?" Radio-dj Michiel Veenstra verwacht dat een "totale lockdown" door dergelijke taferelen niet ver weg is. Telegraaf-journalist Mike Muller denkt er hetzelfde over. "Lockdown in 3, 2, 1", voorspelt hij na het zien van de foto's.

"Waarom is Efteling nog open?", schrijft Hans ten Wolde. "Lekker bezig!", meldt Diego Rutgrink sarcastisch. "Waar komen al die besmettingen toch vandaan?", reageert Victor Hopman cynisch. "Men snapt werkelijk de urgentie niet", foetert Tessa Jane. Roderick van Straten heeft medelijden met sectoren die wél dicht moesten. "Ik huil even voor mijn vrienden in de horeca."

Geld verdienen
"Bizar", oordeelt Theo van der Veer. "In de Efteling kun je blijkbaar geen corona oplopen?", aldus Vincent Greve. "Of heeft het met goed lobbyen en geld verdienen te maken?" Maarten de Gouw: "Goed gedaan, Efteling. Wij komen niet meer."

Ook Frank Oostdam, directeur en voorzitter van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR), snapt niet dat de Efteling zo veel bezoekers toelaat. "En dan zouden wij niet naar de Canarische Eilanden of Griekse eilanden mogen?", zegt hij op Twitter, namens de reisbranche. "Heel bijzonder!"

Veiligheid
Een woordvoerster van de Efteling laat aan Looopings weten dat het park de afgelopen dagen steeds ongeveer evenveel bezoekers trok. "In de Efteling doen we er alles aan om onze gasten zo goed mogelijk te informeren en faciliteren om zodoende de veiligheid van gasten en medewerkers te kunnen garanderen", vertelt ze. "Dit is onveranderd de afgelopen maanden."

Maar zou het niet verstandiger zijn om íets minder bezoekers binnen te laten nu de overheid reisjes en uitstapjes ontraadt? De voorlichtster reageert dat de Efteling zich nog altijd houdt aan het brancheprotocol. "Gelukkig mochten we op die manier open blijven. Dat is specifiek benoemd tijdens de laatste persconferentie. Er is dus geen reden om iets aan te passen qua bezoekersaantallen." Het dragen van een mondkapje is nergens in het park verplicht.Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be