Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling vervangt nostalgische zweefmolen op Anton Pieckplein

21-10-2020, 14.29 uurBeeld: @KBoodschap

De grote zweefmolen op het Anton Pieckplein van de Efteling wordt volledig vervangen. Deze week begon men met het afbreken van de klassieke attractie. Er komt een nieuwe zweefmolen voor in de plaats, met dezelfde uitstraling.

"De reguliere bezoeker zal weinig verschil zien", denkt een woordvoerster. De nieuwe zweefmolen zal grotendeels uit nieuwe materialen bestaan.

Uit welk jaar de originele molen precies komt, is niet bekend. De Efteling kocht de attractie in 1977 van een ondernemer uit Arnhem. Toen zou de attractie al ongeveer 75 jaar oud zijn geweest. De laatste ingrijpende aanpassingen vonden plaats in 2003, toen het Anton Pieckplein een metamorfose onderging.

Winter Efteling
Het is de bedoeling dat de werkzaamheden zijn afgerond vóór de start van de Winter Efteling op 16 november, aldus de woordvoerster. De renovatie wordt niet vermeld op de online onderhoudskalender van het sprookjespark.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be