Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisbazen zwaar teleurgesteld na annulering winterkermis Antwerpen

21-10-2020, 14.02 uur

Belgische kermisbazen zijn teleurgesteld dat de Sinkensfoor in Antwerpen niet doorgaat. Van 21 november tot 13 december zou een speciale wintereditie van de kermis plaatsvinden in de stad. Die is nu afgelast vanwege de aangescherpte coronaregels.

Jean François Vlasselaers, woordvoerder van de Sinksenfoor, is niet blij met het besluit. "Er is geen enkel bewijs dat de sterke groei van het aantal coronabesmettingen te wijten is aan kermissen die georganiseerd werden", vertelt hij tegen de VRT. "Ik begrijp dat een harde aanpak nodig is, maar enkel voor diegene die de regels niet respecteren. Als de pretparken open mogen zijn, waarom wij dan niet?"

In juni werd de jaarlijkse kermis, waar normaal ruim 150 attracties staan, ook al geannuleerd vanwege het coronavirus. De gemeente Antwerpen beloofde toen na te denken over een wintereditie. Die zou dus op 21 november beginnen.

Rendabel
Het stadsbestuur ziet zich nu gedwongen om de Sinksenfoor opnieuw af te lasten. Tot vorige week mochten er in België vierhonderd mensen tegelijk op een kermis aanwezig zijn. Sinds deze week is dat door het oplopende aantal besmettingen teruggebracht tot tweehonderd. Bovendien mogen bezoekers niet eten of drinken op het terrein. De kermis is volgens het bestuur daarom niet langer rendabel.

Vlasselaers noemt het wederom niet doorgaan van de Sinksenfoor een zware dobber voor Belgische kermisbazen. "Achter de foor gaan gezinnen schuil die nu hun broodwinning verliezen. Ik vrees voor de toekomst van onze sector."

Nederland
In Nederland zijn kermissen op dit moment helemaal niet toegestaan vanwege het verbod op evenementen.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be