Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Moet Toverland tickets terugbetalen na annuleren Halloween Nights?

31-10-2020, 23.29 uur | Reacties

Het annuleren van de Halloween Nights in Toverland betekent slecht nieuws voor personen die al een ticket hadden gekocht. Het pretpark is op dit moment open, maar bezoekers moeten de eerder aangekondigde halloweenactiviteiten missen. Reeds betaalde entreekaarten mogen ook volgend jaar gebruikt worden. Wie besluit om helemaal niet meer niet langs te komen, heeft dubbel pech: Toverland weigert geld terug te geven. Mag dat zomaar?

Looopings heeft die vraag voorgelegd aan de Consumentenbond. Woordvoerder Gerard Spierenburg laat weten dat Toverland zich bevindt in een "grijs gebied". "Want juridisch gezien zou je kunnen stellen dat klanten geen toegangsbewijs kochten voor een halloweenfestival, maar voor een pretpark met halloweenfestiviteiten. Het pretpark blijft vooralsnog open, dus het oorspronkelijke product kan geleverd worden."

Het entreegeld terugbetalen is dan strikt gezien niet nodig. De Consumentenbond plaatst wel een kanttekening. "Veel mensen zullen specifiek een kaartje gekocht hebben vanwege het halloweengebeuren. Het is begrijpelijk als zij teleurgesteld zijn. Toverland levert niet wat deze mensen vooraf verwacht hadden."

Weerstand
De woordvoerder raadt het pretpark aan om coulanter te zijn. "Strikt juridisch gezien opereert Toverland waarschijnlijk binnen de grenzen van de wet, maar het zou Toverland wel sieren als ze potentiële bezoekers zo veel mogelijk tegemoetkomen." Dat zou het imago van het park ook ten goede komen, denkt de voorlichter. "Soepel omgaan met je klanten zorgt voor sympathie, hierover discussies voeren wekt veel weerstand op. Dat krijg je linksom of rechtsom uiteindelijk toch op je bord."

Wat als Toverland de komende weken alsnog gesloten moet worden door de coronacrisis? Daarover is de Consumentenbond helder: dan moeten alle gekochte entreebewijzen voor die periode wel terugbetaald worden. "Dan kan het volledige product niet geleverd worden en moeten mensen het geld gewoon terugkrijgen. Corona is geen overmacht meer, iedereen kent inmiddels de risico's."

Walibi
Walibi Holland liet na het schrappen van de Halloween Fright Nights zien dat het ook anders kan. Personen die hun halloweenticket dit jaar niet meer gebruikt hebben, krijgen automatisch het volledige aankoopbedrag terug. En bezoekers die wel langskwamen, ontvangen alsnog 50 procent korting op een kaartje voor seizoen 2021.

Toverland is door het verhaal van de Consumentenbond niet op andere gedachten gebracht. "Het officiële antwoord blijft dat wij een verlenging van de entreetickets bieden tot en met einde zomerseizoen 2021, dus inclusief de Halloween Nights, en dat we geen geld teruggeven", zegt een woordvoerster namens de directie.

Reacties