Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland annuleert Halloween Nights, geeft 'de media' de schuld

20-10-2020, 20.08 uur

Toverland heeft onder druk besloten om te stoppen met de Halloween Nights. Vanavond gaat het evenement nog door, daarna niet meer. Dat heeft het Limburgse attractiepark zojuist bekendgemaakt. Als reden wordt gegeven dat er "veel onbegrip in de landelijke media" is over de doorgang van de halloweenactiviteiten.

"Helaas hebben wij vandaag het moeilijke besluit moeten nemen om vanaf morgen, woensdag 21 oktober, te stoppen met de Halloween Nights", staat in een verklaring die de directie naar medewerkers heeft gestuurd.

Het management houdt vol dat het evenement ondanks aanhoudende kritiek wél coronaproof en verantwoord was. "Uit de eerste vijf avonden hebben wij samen met de lokale autoriteiten kunnen concluderen dat wij spannende, mooie en bovenal coronabewuste Halloween Nights hebben neergezet. Dit werd ook bevestigd door onze bezoekers."

Schuld
Het besluit om met de halloweenavonden te stoppen is dus niet genomen vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen in Nederland, of omdat Toverland het zelf onverstandig of raar vindt om vijfduizend bezoekers samen te laten komen in een periode waarin evenementen officieel verboden zijn. In plaats daarvan krijgen de "landelijke media" de schuld.

De afgelopen dagen was Toverland onder meer in het nieuws door een viroloog die felle kritiek uitte op de Halloween Nights. Een podcastpresentator noemde het doorgaan van de avonden "bijna crimineel". Eerder bleek al dat een meerderheid van de pretparkfans het onverantwoord vond om het evenement in de deze tijd plaats te laten vinden. Bovendien was de burgemeester van de gemeente Horst aan de Maas niet tevreden over het verloop van de eerste paar avonden.

Kruipgedeelte
Eén van de pijnpunten was het overdekte spookhuis Fear the Woods, gebouwd in een grote tent. Acteurs hielden daar vaak geen anderhalve meter afstand en bezoekers werden door een kruipruimte gestuurd. Vandaag - op de allerlaatste Halloween Night van 2020 - heeft Toverland het kruipgedeelte verwijderd. Het nieuwe spookhuis Maison de la Magie werd al eerder gesloten vanwege problemen met de vergunning.

Van woensdag 21 oktober tot en met zaterdag 24 oktober zal Toverland tot 20.00 uur geopend zijn in plaats van tot 23.00 uur. Eigenlijk zouden de Halloween Nights tot en met zaterdag 7 november lopen. De Halloween Days, met entertainment bedoeld voor kinderen tot 12 jaar, gaan vooralsnog wel door.

Terugbetaling
Wie al een entreebewijs had gekocht, kan ervoor kiezen om gewoon naar Toverland te gaan op de geplande bezoekdatum of om het ticket te bewaren voor 2021. Toegangskaarten blijven geldig tot en met Halloween 2021. "Hierover ontvangen zij binnen enkele weken bericht", meldt het park. Over terugbetalingen wordt met geen woord gerept.

Ruim een week geleden werd al duidelijk dat ook de Halloween Fright Nights in Walibi Holland niet door kunnen gaan. Daar hielden bezoekers zich nauwelijks aan de coronamaatregelen. De Walibi-directie gaf niet de media de schuld, maar de coronacijfers. "De situatie rondom het toenemende aantal besmettingen in Nederland is dusdanig verslechterd dat het niet verstandig is om Halloween Fright Nights voort te zetten", luidde de verklaring.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be